Våra tjänster

På NBC kan du göra många olika saker, här nedanför finns exempel på hur du kan använda dig av NBCs tjänster.

Lämna saker 

I varumottagningen kan du (även när vi har stängt) lämna det du inte längre har nytta av som gåva till oss. Ställ dessa gåvor i det röda skjulet, under tak, så att det skyddas från regn och snö.
Vill du lämna större mängder prylar/kläder är det säkrast att komma under våra öppettider. Vår varumottagning tenderar att bli överfull lördag-måndag, eftersom vi inte har personal som kan ta undan varorna de dagarna. Observera att vi inte per automatik tar emot överblivna kläder och prylar från loppisar, bytardagar och liknande. Vår erfarenhet är att det som inte lyckats säljas vid en loppis inte heller går att sälja i vår secondhandbutik. Vi får dessutom, till skillnad mot privatpersoner, betala för att lämna på tippen. Önskar du som har haft en loppis/bytardag samarbeta med oss så är du välkommen att kontakta föreståndare Anders Yngvesson.

Handla secondhand

Hos oss finner du det mesta. Vi säljer fräscha och rena kläder. Här finns plagg för hela familjen, efter säsong. Bland prylarna finns alltifrån porslin och glas till mattor och lampor. Vi har även möbler. Här finner du även textilier och verktyg.
I butiken finns ett litet café. Där kan du ta en fikapaus från shoppandet eller kanske en pratstund med din bästa vän. 

Ge en minnesgåva eller annan gåva

Vi tar tacksamt emot ekonomiska bidrag. Vi bedriver sponsring, tar emot fraktbidrag, skriver minnesgåvor och tar emot enskilda gåvor. Till exempel förmedlar vi getter och skollunch till Niger i Västafrika. Ekonomiska gåvor går oavkortat till våra projekt.

Hämtningar

Vi ser helst att ni fraktar det ni vill skänka till oss. I vissa fall kan vi komma och hämta.  Vid hämtningar förbehåller vi oss rätten att neka till sådant vi ej kan sälja. Vi tar emot möbler om de är “lättsålda och i mycket gott skick”.

Skänk en gåva

Swishnummer Hjälpverksamhet: 123 000 42 75

Swishnummer Fraktbidrag: 123 413 88 22

Bankgiro: 5219-9189